Over Luke en zijn Trucks

Als kleine jonge kon Luke Barber maar niet genoeg krijgen van vrachtwagens, auto's, treinen, ... alles met wielen.

Deze passie is nooit weggegaan. Dus heeft hij geleerd om speelgoed te maken en tot leven te brengen.


En wat voor hem heel belangrijk is, is dat het speelgoed lokaal gemaakt wordt met lokale grondstoffen.

Luke's Toy Factory is een "startup" opgericht door Luke, zijn vader Jim,  en nog een vader/zoon paar - Mitch en Evan. 

Wat maakt onze vrachtwagens zo uniek ?

De vrachtwagens zijn leuk om mee te spelen maar ook leerrijk. Bekijk ze eens als een 3D-puzzel die tot leven komt als een vrachtwagen. Na het puzzelen kunnen de kinderen er mee spelen, zodat ze een doel hebben om te puzzelen. De vrachtwagens hebben een beetje "wiebelruimte" zodat kinderen die hun motoriek nog aan het ontwikkelen zijn niet gefrustreerd geraken.
Kinderen vanaf 3 jaar ontgroeien al het baby speelgoed maar ze zijn nog niet klaar om te starten met precisie bouw speelgoed.

De onderdelen van de vrachtwagens kunnen volledig gemixt en gematched worden.

Elke vrachtwagen is ongeveer 15cm lang en 7,5 m breed. voor meer info over elke vrachtwagen neem je best een kijkje in het onderdeel "De Vrachtwagens"

We hebben 30% minder plastiek nodig voor onze vrachtwagens 

...en we hebben het vervangen door organische materialen, op precies te zijn, houtvezel afkomstig van Amerikaanse meubelfabrikanten. Het esdoorn zaagmeel wordt gecombineerd met veilig en zuiver polypropyleen plastiek. Dit plastiek is het plastiek dat het minst vervuilend is bij de productie maar bovendien ook meerdere malen 100% kan gerecycleerd worden. 
 

De kleuren zijn er in verwerkt, niet op geverfd. 

De kleuren kunnen dus ook niet loskomen.

BPA en Phthalaten-vrij 

Al ons speelgoed voldoet en overtreft alle Amerikaanse en Europese veiligheidsnormen. Wij gebruiken polypropyleen plastiek, dit plastiek is het veiligste plastiek en het minst vervuilende bij de productie maar ook meerdere malen 100% kan gerecycleerd worden. Ons doel is om ecologie, veiligheid en duurzaamheid te combineren met leuk en betaalbaar speelgoed.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon